CFD's zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het gebruik van hefbomen, een hoog risico met zich mee dat u geld verliest. Van alle particuliere beleggers verliest tussen de 51% en 82% geld bij het handelen in CFD's. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico op verlies van uw geld kunt veroorloven.
Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen beleggingsadvies.
De bitcoin is als elektronisch betaalmiddel de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dus ook flink in waarde gestegen. In 2009 werd deze zogenaamde 'cryptocurrency' geïntroduceerd. Bitcoins kun je beheren op je eigen computer via een digitale portemonnee of je laat dit door een derde partij doen, namelijk een blockchain, of simpel gezegd een portemonneedienst. Iedereen met een digitale portemonnee kan de elektronische munt verzenden en ontvangen.
Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van de bitcoin. Je hoeft in principe niet meer met papiergeld op zak te lopen of die sok met geld onder je matras te bewaren. Je geld zit immers in je digitale portemonnee en betalen doe je elektronisch. Natuurlijk, dat kun je met je pinpas en bankrekening ook, maar een bank kan al je betaalactiviteit zien en heeft de mogelijkheid om je rekening te blokkeren. Heb je bitcoins, dan reken je bij webshops die dit als betaalmiddel accepteren, direct af met je virtuele portemonnee. Daar komt geen derde partij als een bank of verwerker van betalingsverkeer meer aan te pas. Bekijk de 10 voordelen van Bitcoin en laat je overtuigen door de kracht van de digitale munt.
Nadeel is dat bitcoins geen wettig betaalmiddel zijn maar in principe een ruilmiddel, zoals bijvoorbeeld goud. Dit betekent dat je geen recht hebt op een vergoeding bij schade of waardeverlies. Ook zijn bitcoins gevoelig voor internetcriminaliteit en kun je er nog lang niet overal mee afrekenen.
Koersbewegingen van de bitcoin hebben vaak te maken met marktomstandigheden. Door de toegenomen spanningen tussen Amerika en Noord-Korea vanwege de kernproeven van het Aziatische land, werd de bitcoin de afgelopen tijd meer waard. Daarbij ging de waarde van de elektronische munt zelfs door de grens van omgerekend 4.000 dollar, de hoogste stand ooit. Dit betekende bovendien een waardestijging van bijna 300 procent ten opzichte van begin 2017. Bekijk de actuele koers van de Bitcoin van dit moment en kijk direct of er mogelijkheden zijn om te investeren.
De bitcoin kan in onzekere politieke of economische tijden door beleggers dus gebruikt worden om mee te handelen. Een belegging die anders werkt dan bijvoorbeeld papieren valuta als de dollar of euro. En als er meer beleggers voor de bitcoin kiezen, gaat de waarde ervan omhoog omdat de munt meer gewild is en men er dus meer voor wil betalen.
Andersom kan de waarde van de munt natuurlijk ook dalen. Bijvoorbeeld wanneer een bepaalde koers of steunniveau wordt bereikt en beleggers hun Bitcoins verhandelen. Dan is er een nieuwe impuls nodig om de munt verder omhoog te helpen. Denk jij dat de bitcoin gaat dalen, start dan met speculeren op een daling.
Negatief nieuws rond de bitcoin kan de waarde van de munt drukken. Recent lieten prominenten in de financiële wereld zich niet zo positief uit over de bitcoin. Zo zei Jamie Dimon, de topman van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase, dat hij geen toekomst ziet in de virtuele munt. Verder zou China de handel in de bitcoin aan banden willen leggen. Dat zijn risico's voor de handel in bitcoins en dus ook de beweging van de elektronische munt. Lees dit artikel over de toekomstverwachting van Bitcoin voor de aankomende jaren. Start nu met het handelen in Bitcoin bij een van de grootste brokers van Europa.
Beste CFD brokers van September 2024